Hier word ik manisch van

Heet van de naald het gerucht dat Frank Dane, ervaren radio-dj, op de eerstkomende karaoke-avond twee nummers gaat zingen: O sole mio en In de maneschijn. Hij schijnt geweigerd te hebben om ook nog Zie de maan schijnt door de bomen ten gehore te brengen. Extra moeilijkheid: het is de bedoeling dat hij beide nummers gaat combineren in een soort medley.

Om even het geheugen op te frissen: enkele weken geleden – op 17 november – niet voor niets zondag Gaudete geheten – werd het zonnetje in huis van de Talpa radio tegen haar zin geconfronteerd met een zogeheten dubbele volle maan, een uitzonderlijke verschijning, aldus deskundige astronomen en astrologen.
Weliswaar kreeg meneer Dane menige vermaning via ons aller sociale media, en schijnt hij ook door zijn baasjes (m/v/o) gemaand te zijn om dit soort “franks” (foute pranks) voortaan achterwege te laten.
Vandaar de boetedoening binnenkort in besloten kring.

PS,
– We geven alvast dit citaat mee uit de astrokalender voor december 2017: “De ster SAO 93320, een ster met een helderheid van +6,0m in het sterrenbeeld Ram, wordt bedekt door de Maan.”
– Laatste nieuws: Frank Dane is voorgedragen voor de benoeming tot humorist des vaderlands 2018; mocht hij worden gekozen, dan wacht hem de plechtige inhuldiging in bijzijn des konings.